De lekkerste voorgerechtjes/lunchgerechten

 

Van deze recepten heb ik heel erg gesmuld, geschikt als lunch en voorgerecht.

Zoete aardappelfrietjes met kokosolie uit de oven (recept)

Beoordeling: Zo ontzettend misdadig lekker! Vooral als ze zacht zijn maar nog wel een beetje knapperig korstje. Ik heb voor in de oven er wat extra Jonnie Boer picadillo kruiden en extra paprikapoeder erover gestrooid. Uit de oven nog wat zeezout erover en zo lekker smullen.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_5585 

Zoete aardappeltortilla met feta

Ingrediënten(oorspr. recept) 1 zoete aardappel, 1 ui, 1 lepel Griekse yoghurt (optioneel), 3 eieren, feta, verse (of gedroogde) bieslook, kruiden: Jonnie Boer Picadillo, paprikapoeder, zout, peper
Bereidingstijd: 20mn
Bereidingswijze: Snij of schil de ui en zoete aardappel in kleine stukjes/plakjes en bak met een beetje zout, peper, paprikapoeder, Picadillo erover in ongeveer 5 min op middelhoog vuur in pan met deksel erop gaar/zacht. Kluts ondertussen in een kom 3 eieren met een lepel Grieke yoghurt, feta (niet te veel, anders overheerst het) en bieslook in kleine stukjes. Schep het mengsel over de aardappel en laat op laag vuur met deksel erop doorgaren tot gaar (ong. 5-10min).
Kosten pp ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Heel erg lekker dit zeg, smullen! Bieslook, feta en zoete aardappel is een hele smakelijke combi tussen zout en zoet. Aanrader!  Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.

Afghaanse (K) soep met geroosterd broodje en zelfgemaakte hummus

Ingrediënten: tomaten, blik gepelde tomaten, blik kokosmelk, (blik) linzen, rode ui, knoflookteentje, kruiden: kurkuma, koriander, komijn, kaneel (vandaar bijnaam de K-soep), chilipeper, peper.
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Alle ingrediënten in een pan, te beginnen met het licht bakken van het uitje en teentje knoflook, tijdje laten sudderen, uiteindelijk pureren. Evt serveren met geroosterde boterham met beleg.
Kosten pp ongeveer: 1,50eu
Allergenen: gluten

Beoordeling: Heel lekker soepje, vooral als je flink wat kruiden er doorheen gooit. En heel easy en cheap.

IMG_5485

Wortel, pompoen, gembersoepje

Ingrediënten: 1 flespompoen, 1 grote bospeen, oranje paprika, klein (2cm) stukje verse gember.  (oorspronkelijk recept)
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Flespompoen en wortel beetje schillen en in stukjes snijden, pitjes uit pompoen halen, in laagje water koken met deksel op de pan. Hoe meer water, hoe wateriger de soep, vindt ik persoonlijk niet zo lekker. Stukje gember schillen en in vier stukjes in de pan doen, zelfde voor paprika. Als de pompoen en wortel zacht zijn, alles pureren in de pan met een staafmixer. Evt. naar smaak zout, peper, kruiden toevoegen.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: –

Beoordeling: Mega lekker, heel erg zoet. Meestal gooi ik wat room of creme fraiche door soepen om ze romiger te maken, maar deze was al helemaal lekker van zichzelf. Absoluut een aanrader!  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

 

12558624_1541560269468990_2116327193_n   IMG_0006

Carpaccio van courgette met kipfilet

Beoordeling: Dit recept gevolgd, helemaal lekker! Makkelijk succes recept dat iedereen lekker zal vinden.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_5581

Jacket potatoes

Ingrediënten: (recept van chicks love food) aardappels, bonen, kaas naar keuze, tomaat, paprika (of andere groente naar keuze)
Bereidingstijd: 60mn (waarvan 50min oventijd)
Bereidingswijze: Was de aardappels grondig, prik ze in met een vork, verpak ze in aluminiumfolie en doe ze 50 min in de oven op 170 graden. Haal ze er dan uit, snij ze open, doe erin wat je lekker vindt, bijv. een plakje kaas, tomaat, paprika en bonen, vouw het folie weer dicht en doe ze dan nog een paar minuten in de oven zodat de kaas smelt. Evt. serveren met een lekker sausje naar keuze, zoals aioli.
Kosten pp ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Verrassend lekker. Ik verwachte er niet veel van, maar het was zo makkelijk te maken dat ik het wel wilde uitproberen, maar de aardappel was heerlijk zacht en romig van smaak en met het sausje en de kaas een echt lekkere traktatie. Baktijd is erg lang, maar de tijd dat je actief met het gerecht bezig bent heel kort, daarom staat hij er toch bij.  Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.

IMG_0089

Courgettinni met avocado-pesto mousse

Ingrediënten: 1 courgette, champignons, 1/2 of 1 avocado, 2 el pesto (groen is heel lekker, maar rood kan ook), zongedr. tomaatjes, pijnboompitjes
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Courgette goed wassen en dan in plakjes schaven met een kaasschaaf, of als je dat hebt: maak er met een spiraalsnijder mooie slierten van. Bak de champignons (zoveel je wil) in een pan, bak dan apart of in dezelfde pan de courgetteslierten tot ze gaar zijn, evt. beetje zout/peper toevoegen. Maak in een apart schaaltje een mousse van een geschilde halve avocado en twee el pesto, gewoon mengen, evt beetje zout/peper toevoegen. Bak pijnboompitjes voorzichtig bruin in een pan met wat olie. Serveer op een bord de geraspte courgette met champignons, daarover de mousse, zongedr. tomaatjes en pijnboompitjes. Voor het opeten, is het lekkerder alles te mengen.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: noten

Beoordeling: Zo ontzettend lekker!!! Echt mega aanrader! Ik kreeg dit recept via via en ben er zo blij mee. Allesvrij en ook echt heel erg genieten.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Linzen limoen soep (recept)

Beoordeling: Heel erg lekker, de combi linzen en limoen. Ga ik zeker nog vaker maken!  Suikervrij, glutenvrij, kan lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Tomaten-linzensoep IMG_0032

Gevuld linzen-tomatensoepje

Beoordeling: Dit recept gebruikt, maar dan iets andere hoeveelheden namelijk: 1 paprika, 1 prei, beetje linzen, twee glazen water met kruidenzout als bouillon en een ½ blok tomaten in blokjes. Lekker zacht, zoet soepje. Ondanks dat ik het recept meer dan gehalveerd had, kon ik bijna 4 kommen uit halen.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s