Hier de ontbijtjes waar ik het meest van genoten heb. Enjoy!
Breakfast bowl met zelfgemaakte granola
Ingrediënten: aardbeien, kokoscrème, ongezoete sojamelk, granola
Bereidingstijd: 25mn, waarvan 20 min oventijd
Bereidingswijze: Ongeveer 1/4de van een pakje kokoscrème in een pannetje of de oven met wat sojamelk zachtjes verwarmen tot de kokoscrème zachter wordt, evt met vork losprikken, daarna evt met mixer tot glad mengsel mixen en naar smaak wat agavesiroop toevoegen. Dat in een kommetje doen en zoveel granola en aardbeien als je wil toevoegen. Bij het maken van de granola kan je zelf bepalen hoe lang je het mengsel in de oven doet en naar smaak extra agavesiroop toevoegen, daar wordt het resp. knapperiger en zoeter van.
Kosten pp ongeveer: 2,00eu
Allergenen: noten
Beoordeling: Lekkerste vegan ontbijtje tot nu toe! Kokoscrèmemengsel is heerlijk romig en zoet, de aardbeien lekker fris en de granola lekker crunchy, perfecte combi! Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.
Ei-banaan pannenkoekjes met kaneel en rozijnen
Ingrediënten: 4 eieren, 2 bananen, 2el lijnzaad, handje rozijnen, kaneel naar smaak
Bereidingstijd: 5mn
Bereidingswijze: Oorspronkelijk recept van chicks love food. Doe alle ingredienten behalve de rozijnen kort in de blender om tot glad beslag te mengen. Giet per pannenkoek een deel van het mengsel voor één pannenkoek in de pan en strooi er wat rozijnen overheen. Bak op laag vuur langzaam aan beide kanten gaar. Extra lekker met chiazaadjam (voor recept)
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: –
Beoordeling: Mega lekker dit, en zo luchtig. Smaakt erg naar wentelteefjes maar dan een zachtere, luchtigere substantie. Super snel te maken, weinig ingrediënten en niet duur, echt toppertje dit. Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.
Croissantjes met kaas, aarbeienchiazaadjam(recept) en banaan met een kleine beetje honing
Beoordeling: Feestelijk ontbijtje en wat een geluk dat de Jumbo geen toegevoegde suiker in zijn croissantjes stopt. Dat geldt alleen voor de afgebakken croissants. Suikervrij, vegetarisch.
Havermout
Met kiwi en zaden/fruitmix
Ingrediënten: Havermout, water (ongezoete sojamelk kan ook), kiwi, fruit/zadenmix
Met een halve appel/stuk kakifruit, een beetje honing, wat bessen/rozijnen en kaneel
Beoordeling: Heel lekkere combi, zeker met de honing, kakifruit en kaneel. Goede bodem ook als je een lange ochtend voor de boeg hebt. Ik maak het meestal met water of ongezoete sojamelk, maar met melk maken kan ook als je dat lekker vindt.
Van kokosmelk met extra rood fruit, agavesiroop, kokosrasp en cacaonibs
Heerlijke apple crumble met extra fruit, bessen en kokosrasp
Beoordeling: Heel erg lekker, zacht van smaak, smaakt echt als een toetje van zachte appel, kaneel en kokospap. Dit recept gebruikt, maar ik kon geen speculaaskruiden vinden dus heb in plaats daarvan kokosrasp, klein beetje kardemom en kaneel toegevoegd. De hoeveelheden zijn echter wel voor een applecrumble voor veel personen. Ik had per ongeluk veeeel te veel gemaakt, volgende keer denk ik dat ik ongeveer 20g havermout en 150ml kokosmelk bijvoorbeeld gebruik en het gewoon op een diep bord maak zodat ik het daarna gelijk kan eten. Extra fruit, bessen en kokosrasp maakt het extra lekker. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.
(Geiten) yoghurt
Geitenyoghurt met ananas, aardbeienjam en notenmix
Ingrediënten: Verse ananas, honing, kokosolie, aardbeienchiazaadjam (zie recept), eetlepel gedroogd fruit en pittenmix van Nature’s Gift te koop bij de Aldi, extra gojibessen, geitenyoghurt.
Beoordeling: Lekker fris en zoet. Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.
Geitenyoghurt met peer, gedroogd fruit/zaden en gemalen kokos
Beoordeling: Heel erg lekker, licht, easy. Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.