Vandaag extra gelet op de vitamientjes en groenten in mijn soep en smoothie verwerkt met veel vitamine C.
Ontbijt: Boerenkool smoothie met peer, banaan, aardbeien en scheutje appelsap (1e recept)
Beoordeling: Ik ben elke keer weer huiverig met groente smoothies, maar ook deze smaakte vooral naar banaan en aardbeien dus lekker. Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.
Lunch: Afghaanse (K) soep met geroosterd broodje en zelfgemaakte hummus
Ingrediënten: tomaten, blik gepelde tomaten, blik kokosmelk, (blik) linzen, rode ui, knoflookteentje, kruiden: kurkuma, koriander, komijn, kaneel (vandaar bijnaam de K-soep), chilipeper, peper.
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Alle ingrediënten in een pan, te beginnen met het licht bakken van het uitje en teentje knoflook, tijdje laten sudderen, uiteindelijk pureren. Evt serveren met geroosterde boterham met beleg.
Kosten pp ongeveer: 1,50eu
Allergenen: gluten
Beoordeling: Heel lekker soepje, vooral als je flink wat kruiden er doorheen gooit. En heel easy en cheap. Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.
Avondeten: Pasta met broccoli en cashewnoten
Beoordeling: Allesvrij en lekker, al helemaal omdat het zo op me stond te wachten toen ik klaar was met werk! Gekookt door een vriend van mij dus kan geen tips geven over hoe je dit het beste kan maken maar hier is het (recept). Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.
Toetje: Gebakken banaan
Beoordeling: Doodeenvoudig, gewoon een banaan in een pan met wat olie bakken, wordt heel lekker! Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.