Dag 33: Breakfast bowl met granola, boerenkool-quinoa salade met burger en aardappeltjes en oreo cookies

Wat een heerlijke zonnige dag vandaag! Vanochtend gesport, het moment om lekker ontbijtje te maken met veel vitamientjes en lekkers.

IMG_0096                   IMG_0094

Brunch: Breakfast bowl met zelfgemaakte granola

Ingrediënten: aardbeien, kokoscrème, ongezoete sojamelk, granola 
Bereidingstijd: 25mn, waarvan 20 min oventijd
Bereidingswijze: Ongeveer 1/4de van een pakje kokoscrème in een pannetje of de oven met wat sojamelk zachtjes verwarmen tot de kokoscrème zachter wordt, evt met vork losprikken, daarna evt met mixer tot glad mengsel mixen en naar smaak wat agavesiroop toevoegen. Dat in een kommetje doen en zoveel granola en aardbeien als je wil toevoegen. Bij het maken van de granola kan je zelf bepalen hoe lang je het mengsel in de oven doet en naar smaak extra agavesiroop toevoegen, daar wordt het resp. knapperiger en zoeter van.
Kosten pp ongeveer: 2,00eu
Allergenen: noten

Beoordeling: Lekkerste vegan ontbijtje tot nu toe! Kokoscrèmemengsel is heerlijk romig en zoet, de aardbeien lekker fris en de granola lekker crunchy, perfecte combi! Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_0100

Avondeten: Boerenkool-quinoa salade met burger en aardappeltjes

Ingrediënten150 g quinoa, 400 ml bouillon, 300 g gesneden boerenkool, 10 ml sojasaus (naar smaak), 2 eetl. appelazijn, 1 theel. tijm, ½ avocado in schijfjes, 2 bosuitjes, gesneden
Bereidingstijd: 15mn
BereidingswijzeKook de quinoa in 15 minuten gaar in de bouillon. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe in dezelfde pan. Giet het water af en laat de quinoa met boerenkool even afkoelen in een kom. Voeg zodra het afgekoeld is de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper. Je kan alle ingrediënten toevoegen die je zelf wilt. 
Kosten pp ongeveer: 2,00eu
Allergenen: noten

Beoordeling: Heel gezond potje. Zo smaakvol als je het zelf maakt. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_0105

Toetje: Oreo cookies

Ingrediënten:
Koekjes: 50g havermout, 180g amandelen, 100g dadels zonder pit, 120g rauwe cacoa, 1/2 tl kaneel
Vulling: 130g rauwe cashewnoten, 2tl water, 1tl vanille extract, 1 el gesmolten kokosolie, snufje zout, 1el agavesiroop
Bereidingstijd:
Broodje:45min
Bereidingswijze:
Koekjes: Week de cashewnoten 4u en de dadels 15min. Voeg alle ingredienten 1 voor 1 op volgorde toe en mix tot een egaal mengsel (met een blender, staafmixer of keukenmachine), voeg evt. meer water of gesmolten kokosolie toe om het tot een aan elkaar klevend deeg te maken.
Vulling: Alle ingredienten in de blender en mengen tot een zo egaal mogelijk mengsel.
Kosten ongeveer: 3,00
Allergenen: –

Beoordeling: Ziet er heel erg leuk uit, vulling vind ik heel erg lekker. Het pure cacoa, dadel koekje ben ik zelf niet zo’n fan van, maar twee lieve mensen die het ook proefden, vonden het erg lekker. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s