Dag 32: Appeltaart parfait, courgettinni met avocado-pesto mousse en frietjes met burgers en groenten

Vandaag frustrerend lang gezocht naar recepten die suikervrij én vegan zijn. Ik vind heel makkelijk suikervrije recepten en ook vegan recepten, maar ze zijn lang niet altijd alle twee. Suikervrije recepten worden vaak lekker gemaakt door een hoop ei en kaassoorten. Ik vind wel vrij gemakkelijk suikervrije én vegan toetjes en voorgerechten, maar hoofdgerechten en ontbijt minder makkelijk. Bovendien wordt het steeds moeilijker om me te houden aan mijn voornemen om weinig ingrediënten te gebruiken per gerecht en het simpel/snel te houden. Veganistisch koken met weinig ingrediënten is vaak niet zo lekker. Maar misschien kijk ik verkeerd.. Tips en recepten zijn welkom!

IMG_0080

Ontbijt: Appeltaart ontbijt parfait (recept)

Beoordeling: Bij dit recept stond dat voor degene die het had gemaakt dit het lekkerste ontbijt was dat hij/zij in lange tijd op had, dus mijn verwachtingen waren hoop. Het was prima, het havermout papje was lekker smeuïg en licht, maar zeker niet lekkerder dat een aantal andere ontbijtjes die ik tot nu toe heb gegeten. Let erop: Je moet de overnight oats maken voor je gaat slapen ’s avonds.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_0089

Avondeten, voorgerecht: Courgettinni met avocado-pesto mousse

Ingrediënten: 1 courgette, champignons, 1/2 of 1 avocado, 2 el pesto (groen is heel lekker, maar rood kan ook), zongedr. tomaatjes, pijnboompitjes
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Courgette goed wassen en dan in plakjes schaven met een kaasschaaf, of als je dat hebt: maak er met een spiraalsnijder mooie slierten van. Bak de champignons (zoveel je wil) in een pan, bak dan apart of in dezelfde pan de courgetteslierten tot ze gaar zijn, evt. beetje zout/peper toevoegen. Maak in een apart schaaltje een mousse van een geschilde halve avocado en twee el pesto, gewoon mengen, evt beetje zout/peper toevoegen. Bak pijnboompitjes voorzichtig bruin in een pan met wat olie. Serveer op een bord de geraspte courgette met champignons, daarover de mousse, zongedr. tomaatjes en pijnboompitjes. Voor het opeten, is het lekkerder alles te mengen.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: noten

Beoordeling: Zo ontzettend lekker!!! Echt mega aanrader! Ik kreeg dit recept via via en ben er zo blij mee. Allesvrij en ook echt heel erg genieten.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_0090

Avondeten, hoofdgerecht:

Ingrediënten: Groente frietjes (merk: Green Power Foods, te koop bij de Jumbo), burgers (recept), groenten naar keuze

Beoordeling: Ik wilde graag lekkere burgers maken, maar eigenlijk alle recepten die ik vond maakten gebruik van paneermeel (gluten) en ei. Deze zag er wel goed uit, maar het was nogal veel moeite om het de burgers te maken, een wortel raspen is best een vermoeiend en tijdrovend werkje. Bovendien is het mengen van alle ingrediënten tot een brij waar je burgers van kan bakken nogal een uitdaging als je geen keukenmachine hebt. Dus de moeite stond niet in verhouding met hoe lekker de burgers waren. Ik blijf doorzoeken naar een beter burger recept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s