vandaag een goede start met leftover pancake beslag met gisteren en ’s avonds koken voor mijn ouders.
Brunch: Vegan pancakes (recept)
Topping 2: Kokos door het beslag voor één pannenkoek, beleg van banaan, agave siroop.
Topping 1: Kaneel door beslag voor één pannenkoek, beleg van appel, kiwi, appel/kaneel jam (recept), extra kaneel en agave siroop
Tussendoor: Appel en twee mandarijnen
Avondeten, voorgerecht: Zoete aardappel bleekselderij soep
Ingrediënten: 1 zoete aardappel, halve bos bleekselderij, ui, teentje knoflook, paprikapoeder, peper, zout
Bereidingstijd: 25mn
Bereidingswijze: Zoete aardappel in stukjes, zachtjes laten gaten in een pan met een klein gesneden ui en teentje knoflook. Bleekselderij kort koken zodat die iets zachter is. Dan alles in de blender, kruiden en water naar smaak toevoegen.
Kosten pp ongeveer: 1,50eu
Allergenen: –
Beoordeling: Ok, maar niet geweldig. De combi bleekselderij en zoete aardappel werkt wat mij betreft niet zo goed. Misschien lekkerder met iets als broccoli. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.
Avondeten, hoofdgerecht: Pasta met broccoli en rode saus
Ingrediënten: pasta, zongedr. tomaatjes, blik tomaat in stukjes, broccoli, champignons, ui, stukjes tofu, teentje knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Pasta en broccoli koken. In aparte pan ui, knoflook en champignons bakken. Als gaar blik tomaat toevoegen, alle kruiden, de broccoli en zongedr. tomaatjes.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: –
Beoordeling: Lekker pasta’tje, gewoon goed en simpel te maken. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.