Dag 30: Vegan pancakes, appel/kaneel jam en 4gangendiner van kokos erwtensoep, pompoen bladerdeegpakketjes, salade en taart

Ah een mijlpaal, al 30 dagen suikervrij. En nog steeds blij met deze challenge en alle nieuwe lekkere recepten die ik heb ontdekt. Deze dag wilde ik wat specialer maken. Lekkere brunch en uitgebreid diner om de mijlpaal te vieren. Flink wat tijd zitten zoeken voordat ik alle lekkere recepten bij elkaar had.

Brunch: Lekkere vegan pancakes

Ingrediënten voor ong 5 pannenkoekjes: 75g boekweitmeel, 25g havermout, 1 gepureerde banaan, 230ml soyamelk, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille extract, 2 el agavesiroop, snufje zout.

IMG_0044

Topping 1: Appel, kaneel, , kaneel in apart bakje door een deel van het beslag voor één pannenkoek mengen

IMG_0045

Topping 2: Kokosrasp door beslag voor één pannenkoek mengen in apart bakje, bakken in kokosolie, beleggen met roodfruitjam (recept), dieprvriesfruit en kokosrasp

IMG_0047

Topping 3: Cacaopoeder door beslag voor één pannenkoek mengen in apart bakje, bakken in kokosolie, beleggen met aarbeien en evt. agavesiroop.

IMG_0051

Topping 4: Cacao en kokosrasp door beslag voor één pannenkoek mengen in apart bakje, bakken in kokosolie, beleggen met rood fruit, kokosrasp en agavesiroop.

Beoordeling: Hartstikke lekkere pannenkoekjes, dit recept is een combi van ditditdit en dit recept. Eindeloze variaties zijn mogelijk en ik vind pannenkoeken altijd heel feestelijk als ontbijt. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Heerlijke zelfgemaakte appel/kaneel jam

IMG_0055

Beoordeling: Dit recept voor jam gebruikt. Mega lekker zeg! Ik vind zelf jam maken zo’n ontdekking!  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

Viergangendiner

Voorgerecht: Kokos erwtensoep

IMG_0068

Beoordeling: Prima soepje, snel gemaakt, niet heel speciaal, smaakte heel vers en lekker zoet. (recept)

Sidedish: Pompoen bladerdeeg pakketjes

IMG_0069

Beoordeling: Lekker, ik vind bladerdeeghapjes altijd smullen. In het recept stond echter dat de pakketjes af te bakken waren in 15-20min. Ik heb ze ruim 45min in de oven gehad. (recept)

Hoofdgerecht: Salade met tahin dressing

IMG_0067

Beoordeling: Ik vond vooral de dressing erg lekker en speciaal. De salade verder was vrij basic, vooral veel groenten. Ik heb voor de sla een zakje gemengde sla gebruikt met spinazie en nog wat andere soorten sla. (recept)

Toetje: Vegan cheesecake (recept)

IMG_0070

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s