Na gisteren wilde ik er even een speciaal dagje van maken met zoveel mogelijk uitgebreide en lekkere gerechten. Dit om de goede moed er in te houden dat veganistisch leven ook leuk kan zijn. Dit leverde gelukkig inderdaad lekkere recepten op, al moet ik wel de neiging onderdrukken om alle hartige gerechten af te maken met wat kaas of room.
Ontbijt: Hele lekkere smoothie van kiwi, peer, mineola en kokosrasp
Lunch: Gevuld linzen-tomatensoepje
Beoordeling: Dit recept gebruikt, maar dan iets andere hoeveelheden namelijk: 1 paprika, 1 prei, beetje linzen, twee glazen water met kruidenzout als bouillon en een ½ blok tomaten in blokjes. Lekker zacht, zoet soepje. Ondanks dat ik het recept meer dan gehalveerd had, kon ik bijna 4 kommen uit halen.
Tussendoor: Handje truffelchips
Hoofdgerecht: Thaise kokoscurry met kikkererwten
Beoordeling: Best lekker, maar het recept alleen volgen was niet genoeg. Ik heb nog paprikapoeder, komijn en Jonnie Boer garam masala als kruiden en extra pinda’s toegevoegd voor de smaak. Toen was het goed te eten. Dit recept maken duurde wel erg lang, ivm de twee keer oventijd van 30min.
Toetje: Vegan “cheesecake” (recept)
Beoordeling: Hartstikke lekker, subtiel van smaak, moeilijk om vanaf te blijven. Kostte wel even een beetje tijd en flink wat ingrediënten, maar zeker de moeite waard. Dit is een alternatief recept van de groene meisjes, lijkt erop maar duurt iets langer. Ik wil inmiddels heel graag een keukenmachine. Bijna alle recepten die ik maak, raden er eentje aan en proberen noten te hakken en mengen in een blender is een heel ergerlijke opgave.