Lekkere rustige zondag.
Brunch: Applecrumble uit de oven
Beoordeling: Heel erg lekker, zacht van smaak, smaakt echt als een toetje van zachte appel, kaneel en kokospap. Dit recept gebruikt, maar ik kon geen speculaaskruiden vinden dus heb in plaats daarvan kokosrasp, kardemom en kaneel toegevoegd. De hoeveelheden zijn echter wel voor een applecrumble voor veel personen. Ik had per ongeluk veeeel te veel gemaakt, volgende keer denk ik dat ik ongeveer 20g havermout en 150ml kokosmelk bijvoorbeeld gebruik en het gewoon op een diep bord maak zodat ik het daarna gelijk kan eten. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.
Avondeten: Linzenpotje
Ingrediënten: linzen (zoveel je wilt), feta, cherrytomaatjes, peultjes, tuinbonen, beetje paprika, 1 kipfilet met kipkruiden, zout en peper.
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Als je een zak linzen kookt, moet je die eerst minstens 10-15min koken, als je een potje gebruikt kan je het gewoon opwarmen. Peultjes ook koken, kip met kruiden bakken, rest van de groenten in stukjes snijden.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: lactose
Beoordeling: Lekker, gezond potje. Vooral de kip en feta maken het lekker. Suikervrij, glutenvrij.
Toetje: Stukje bananenbrood (recept) met nieuwe zelfgemaakte jam met allerlei rood fruit
Beoordeling: Hele lekkere jam met hartstikke veel verschillende soorten lekker en gezond fruit erin. Dit recept gebruikt en extra cranberries en gojibessen, een paar moerbeien, en superfruit/kersen uit de diepvries van de AH gebruikt voor de jam.