Lekker uitgeslapen vandaag, als ontbijt één van de lekkerste smoothies tot nu toe, ’s avonds een ouderwetse Hollandse pot.
Ontbijt: Smoothie van banaan, mango en kokosmelk
Beoordeling: Zo ontzettend lekker! Ik was even vergeten wat een geweldige smoothies je kan maken met kokosmelk. Echt een traktatie. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.
Lunch: Rijstewafels met twee soorten zelfgemaakte hummus en tomaat (zie recept bovenaan)
Avondeten: Andijviestamppot
Ingrediënten: ongeveer een kilo aardappelen (beetje afh. van hoeveel je wil maken), zak andijvie, crème fraîche, spekjes, zout, peper
Bereidingstijd: 30mn
Bereidingswijze: Aardappel schillen en dan 10min koken in een laag water die ze ongeveer helemaal onder water zet. Na 10 min andijvie er bovenop leggen en koken tot die zacht en gaar is, ongeveer 5 min. Ondertussen spekjes bakken in een aparte pan. Als aardappels en andijvie gaar zijn, water afgieten en stampen. Spekjes en half kuipje crème fraîche er doorheen roeren. Serveren met zout, peper, evt mosterd.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: –
Beoordeling: Heel erg lekker, romig, maar ook lekker zout met de spekjes. Echt een lekkere pot. Suikervrij, glutenvrij.