Dag 19 zonder gluten en toegevoegde suiker

Lekker uitgeslapen vandaag, als ontbijt één van de lekkerste smoothies tot nu toe, ’s avonds een ouderwetse Hollandse pot.

IMG_5523.JPG

Ontbijt: Smoothie van banaan, mango en kokosmelk

Beoordeling: Zo ontzettend lekker! Ik was even vergeten wat een geweldige smoothies je kan maken met kokosmelk. Echt een traktatie. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_5525

Lunch: Rijstewafels met twee soorten zelfgemaakte hummus en tomaat (zie recept bovenaan)

IMG_5526

Avondeten: Andijviestamppot

Ingrediënten: ongeveer een kilo aardappelen (beetje afh. van hoeveel je wil maken), zak andijvie, crème fraîche, spekjes, zout, peper
Bereidingstijd: 30mn
Bereidingswijze: Aardappel schillen en dan 10min koken in een laag water die ze ongeveer helemaal onder water zet. Na 10 min andijvie er bovenop leggen en koken tot die zacht en gaar is, ongeveer 5 min. Ondertussen spekjes bakken in een aparte pan. Als aardappels en andijvie gaar zijn, water afgieten en stampen. Spekjes en half kuipje crème fraîche er doorheen roeren. Serveren met zout, peper, evt mosterd.
Kosten pp ongeveer: 2,50eu
Allergenen: –

Beoordeling: Heel erg lekker, romig, maar ook lekker zout met de spekjes. Echt een lekkere pot. Suikervrij, glutenvrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s