Dag 15 suiker- én glutenvrij

Vandaag begon enorm goed met overheerlijke, luchtige ei-banaanpannenkoekjes. Maar daarna had ik een aantal tegenvallers.

In het café waar ik ging lunchen, hadden ze niets dat zowel gluten als suikervrij was, dus heb ik alleen een kopje muntthee gedronken. Ik was hierop voorbereid dus ik had thuis van tevoren een mugcake gemaakt, maar die bleek mislukt dus daar heb ik alleen met moeite een paar happen van binnen kunnen krijgen. Gelukkig had ik als avondeten een leuk recept uitgezocht. Echter, dit bleek enorm tegen te vallen.

’s Avonds heb ik twee en een half uur (!!) op het internet gezocht naar een makkelijk, snel, lekker, goedkoop, suikervrij en glutenvrij recept voor een toetje, maar niks gevonden dat aan al deze eisen voldeed. Bovendien begin ik ei, havermout, boekweit(meel) en banaan als hoofdingrediënt voor mijn ontbijt, lunch én toetjes wel een beetje zat te worden, maar alternatieven zijn allemaal zeer uitgebreide recepten met erg dure ingrediënten zoals amandelmeel. Op dit moment denk ik bij mezelf: waar ben ik aan begonnen met de extra glutenvrij challenge?! Met alle eisen die ik stel aan recepten voelt het momenteel als gekkenwerk…

IMG_5453

Ontbijt: Ei-banaan pannenkoekjes met kaneel en rozijnen

Ingrediënten: 4 eieren, 2 bananen, 2el lijnzaad, handje rozijnen, kaneel naar smaak
Bereidingstijd: 5mn
Bereidingswijze: Oorspronkelijk recept van chicks love food. Doe alle ingredienten behalve de rozijnen kort in de blender om tot glad beslag te mengen. Giet per pannenkoek een deel van het mengsel voor één pannenkoek in de pan en strooi er wat rozijnen overheen. Bak op laag vuur langzaam aan beide kanten gaar. Extra lekker met chiazaadjam (voor recept)
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: –

Beoordeling: Mega lekker dit, en zo luchtig. Smaakt erg naar wentelteefjes maar dan een zachtere, luchtigere substantie. Super snel te maken, weinig ingrediënten en niet duur, echt toppertje dit.  Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch.

IMG_5461

Lekker kopje muntthee met honing in een heel mooi glas

IMG_5463

Lunch: Mugcake

Beoordeling: Mislukt, dus ik zal niet uitwijden over het recept. Als het me wel lukt, zet ik alsnog een goed recept op dit blog.

IMG_5469

Avondeten: Kabeljauw met venkel en boekweitsalade

Beoordeling: Recept origineel van chicks love food, maar ik vond het helemaal niet lekker. te veel citroen en rauwe venkel in combi met redelijk smakeloze vis beviel mij in het geheel niet. Dus ik zal ook dit recept niet delen.

IMG_5470

Toetje: Dessertrijst met kokosolie en kakifruit

Ingrediënten: 50g dessertrijst van Lassie, 250ml ongezoete sojamelk, 2el kokosolie, half stuk kakifruit
Bereidingstijd: 15mn
Bereidingswijze: Zie op de zijkant van het pak dessertrijst Lassie; rijst en melk aan de kook, dan 12min doorkoken op zacht vuur en blijven roeren, als bijna klaar 2el kokosolie toevoegen, op bord garneren met half stuk kakifruit in kleine stukjes.
Kosten ongeveer: 1,50eu
Allergenen: –

Beoordeling: Ontzettend lekker, niet moeilijk, lekker zoet. Vooral heerlijke combi met kokosolie en kakifruit. Wel snelle koolhydraten door de witte rijst, maar na twee en een half uur zoeken naar een beter alternatief was ik het zat. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s