Dag 14 suikervrij en glutenvrij

Nou daar gaan we dan, eerste dag van extra challenge. Lekker gegeten maar wel al twee keer achteraf gedacht bij mezelf, hmm nu heb ik toch die snelle koolhydraten gegeten waarvan de suikerexperts zeggen dat je ze beter niet kan eten.. Ik moet er nog inkomen. Alle recepten zijn wél glutenvrij, dus strikt genomen gaat het goed met de challenge.

IMG_5437

Ontbijt: Kopje muntthee en smoothie van kiwi, mineola, grapefruit en munt

Beoordeling: Uitermate gezond en snel, maar deze combi van fruit is voor mij te zuur. Ik heb geprobeerd wat honing toe te voegen, maar ik bleef het met een vertrokken gezicht opdrinken. Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch.

IMG_5439

Lunch: Egg wraps met groenten en kaas

Ingrediënten: zie recept
Bereidingstijd: 10-15 min
Bereidingswijzezie recept, echt oppassen met het afbakken van het ei, moet op heel zacht vuur en heb geduld. Ik had hem op te hoog vuur gebakken, daardoor werd de eerste een beetje droog en donker. Verder heb ik wat groenten met kaas in een pannetje even opgewarmd en toen apart op de wrap gedaan, dat was erg lekker en daardoor smolt de kaas ook heel goed.
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Lekker, snel, makkelijk. Ook handig dat er mega veel variaties mogelijk zijn met verschillende soorten kaas en groenten. Vult ook behoorlijk. Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.

IMG_5442

Avondeten: Zoete aardappelstampot met geitenkaas en gedroogde tomaat

Ingrediënten: zie recept
Bereidingstijd: 10-15 min
Bereidingswijzezie recept
Kosten ongeveer: 3,00eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Heel erg lekker, lekker zoet ook. Komt door de gekookte zoete aardappel, die de experts eigenlijk afraden.. Had hem wel gekookt in de schil, dat scheelt dan weer. Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.

IMG_5452

Midnight snack: Rijstewafels met amandelpasta, notenpasta en kaas en chiazaadjam (recept)

Beoordeling: Lekkere avondsnack. De notenpasta heb ik samen met veel andere dingen een keer via de body en fitshop gekocht, maar hij is niet heel lekker, wel gezond. De amandelpasta heb ik voor mijn verjaardag gekregen, is biologisch en vast ook wel duur, maar ook enorm lekker. Van de rijstewafels bedacht ik me later dat witte rijst hoewel glutenvrij wel valt onder de snelle koolhydraten..

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s