Extra challenge, suiker- én glutenvrij

1/3de van de dagen zit erop, nu ga ik 1/3de van de challenge suikervrij én glutenvrij eten. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

Al een tijdje lees ik van alles over suiker en wat anderen daarover te zeggen hebben. Suikervrij betekent niet voor iedereen hetzelfde, het lijkt op een lijn te zitten.

Gematigd

Helemaal links aan het begin van de lijn heb je mensen die geen producten meer eten waar toegevoegde geraffineerde suikers in worden gestopt, zoals je vaak ziet bij sauzen en soepen bijvoorbeeld.

Serieus

Als je dan opschuift op de lijn, kom je bij mensen die ook snelle koolhydraten en zetmeel vermijden die vaak te vinden zijn in zogenaamde ‘staple foods’ als brood, pasta, witte rijst, gekookte aardappels en chips. Deze koolhydraten zijn namelijk zo makkelijk te absorberen, dat ze bijna hetzelfde effect hebben op je lichaam als geraffineerde suiker.

Extreem 

Helemaal rechts op de lijn zitten mensen die alle producten waar suikers in zitten vermijden, dus ook natuurlijke zoetmakers als honing, maar ook fruit, de suikers die in melkproducten te vinden zijn en zoete groenten zoals wortels en pompoen. Ze vermijden bijna alles wat op onderstaande suikerlijst staat. suikerlijst.jpg

Nieuwe uitdaging

Omdat ik de suiker challenge een keer echt helemaal gedaan wil hebben, bouw ik het langzaam af. Na 1/3de van de tijd zonder toegevoegde suiker te hebben gegeten, wat goed bevalt, ga ik het nu de komende 1/3de van de tijd ook zo veel mogelijk zonder gluten en snelle koolhydraten proberen. Want om suikervrij hangen mooie beloftes en ik wil wel eens ervaren of ik me ook energieker en gezonder ga voelen. Tot nu toe voel ik me goed, maar misschien kan het nog beter 🙂  En ook niet onbelangrijk, mijn vriend heeft coeliakie, wat betekent dat hij geen gluten kan eten, dus op deze manier verzamel ik recepten waar we gezellig samen van kunnen snoepen.

Makkelijk, lekker, snel en goedkoop

Echter mijn criteria blijven hetzelfde. Ik ben student en wil deze challenge voor mezelf en anderen haalbaar houden, dus ik ga mijn best doen de lekkerste, makkelijkste en goedkoopste recepten te verzamelen. Ik hou jullie op de hoogte!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s