Dag 10 zonder toegevoegde suiker

Een mijlpaal, de eerste 10 dagen gehaald! De dag begon sober maar eindigde met een uitgebreid driegangen diner om het begin van het weekend te vieren.

IMG_5383

Ontbijt 1: Croissantje met aarbeienchiazaadjam (recept)  Suikervrij, vegetarisch. 

IMG_5388

Ontbijt 2: Bakje kwark met pitten, noten, vruchtenmix  Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch. 

IMG_5390

Lunch: Paprikasoep met kruidenstokbrood

Ingrediënten: Paprika’s, cupje slagroom, Jonnie Boer Garam Masala kruiden, peper, zout, tomaten, beetje water
Bereidingstijd: 15min
Bereidingswijze: groenten snijden en in pan even koken in een laagje water, dan slagroom en kruiden naar smaak toevoegen en alles pureren.
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Prima soepje, vooral belangrijk bijna een heel cupje slagroom te gebruiken en ruim kruiden toe te voegen voor de smaak.   Suikervrij, glutenvrij, vegetarisch.

IMG_5399.JPG

Voorgerecht: Gevulde courgettes

Ingrediënten: voor 4 personen, 2 grote courgettes, paar champignons, blauwe kaas (of andere kaas die je lekker vindt), ong. 2 tomaten, twee teentjes knoflook, zout, peper.
Bereidingstijd: 35min, waarvan 25min oventijd
Bereidingswijze: Courgettes door midden snijden en uithollen. Champignons, tomaten in blokjes, knoflook in kleine stukjes of persen. Alle ingrediënten in kom mengen en courgettes ermee vullen. 20 tot 25 min in de oven op 200 graden.
Kosten ongeveer: 1,50eu
Allergenen: lactose

Beoordeling: Makkelijk te maken en ziet er feestelijk uit. Courgettes zelf zijn een klein beetje bitter, moet je van houden.

IMG_5400.JPG

Hoofdgerecht: Couscous met munt, witte kaas en erwten

IngrediëntenZie recept, omdat ik niet genoeg couscous had werd het een mix van boekweit en couscous, ook lekker.
Bereidingstijd: 15min
BereidingswijzeZie recept
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose, gluten

Beoordeling: Wel ok, heeft extra peper en zout nodig voor smaak, tikkeltje droog. Suikervrij, vegetarisch.

IMG_5401

Toetje: Brownies

IngrediëntenZie recept
Bereidingstijd: 45min, waarvan 35min oventijd
Bereidingswijze: Zie recept, alleen ik heb de brownie uiteindelijk geloof ik zo’n 30/35 min gebakken, kan aan mijn oven liggen.
Kosten ongeveer: 2,00eu
Allergenen: lactose, gluten

Beoordeling: Mega lekker!! Beetje té lekker.. Kon er niet vanaf blijven, leek daarom voor mij wel alsof ik gewone brownies aan het eten was. Dit recept heeft ook wel erg veel honing erin zitten, het “met mate” ontbreekt hier een beetje. Heel erg lekker dus, maar denk juist om die reden dat ik hem niet veel vaker ga maken. Suikervrij, vegetarisch.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s