Tweede dag ging ook prima, alleen klein beetje hoofdpijn af en toe. Mijn vriend vroeg me of ik het gerecht met de gevulde champignons ook eens voor hem kon maken omdat het zo lekker is. Als geëmancipeerde vrouw heb hem doorverwezen naar mijn blog…
Ontbijt: Smoothie
Ingrediënten: Kaki fruit, pruim, banaan, verse basilicum, scheutje ongezoete sojamelk Jumbo huismerk, eetlepel mix zaden en noten (makkelijk zelf te maken, van oa pompoenpitten, pinda’s, zonnebloempitten)
Bereidingstijd: 3mn
Bereidingswijze: alles in stukjes en in de blender gooien
Kosten ongeveer: 1eu
Allergenen: noten
Beoordeling: Lekker, snel, gezond. Suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch.
Lunch: Twee afbakbroodjes met tonijn en mozzarella
Ingrediënten:
Broodje: Afbak meergranen pistolet Jumbo huismerk, mozzarella, tomaat, peper, verse basilicum blaadjes
Broodje tonijn: tonijn, oude kaas, tomaat, basilicum, afbak broodje
Bereidingstijd: 10min
Bereidingswijze:
Broodje: Afbakken, beleggen
Kosten ongeveer: 2,00
Allergenen: Lactose, gluten
Beoordeling: Lekker, echte traktatie. Suikervrij, glutenvrij.
Avondeten: Met tonijn gevulde champignons plus boekweit, tonijn, groenten
Ingrediënten: blikje tonijn, beetje rauwe boekweit, paprika, tomaat, kappertjes, blauwe kaas, beetje nootjes, Hollandse kastanje champignons, chilipoeder, peper.
Bereidingstijd: 15min
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden, haal de stammetjes uit de champignons, vul ze met een mengsel van tonijn, kappertjes, chilipeper, peper en blauwe kaas en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven. Zet heet water op en doe daar boekweit in zoveel als je wilt eten, laat dat ook ongeveer 10 minuten koken. Bak vervolgens in een pan de champignonstammetjes zo’n 3-4 min en voeg de laatste minuut wat nootjes toe. Snij ondertussen de tomaat en paprika in stukjes. Meng paprika, tomaat, tonijnmengsel als je over hebt, nootjes en boekweit op je bord en leg er de gevulde champignons bij. Eet smakelijk!
Kosten ongeveer: 3eu
Allergenen: Lactose, noten
Beoordeling: Was een experiment, pakte enorm goed uit. Vooral de blauwe kaas erbij is heerlijk. Hele goed gebalanceerde mix tussen zoet en zout, aanrader!! Suikervrij, glutenvrij.